woensdag 29 juni 2016

OBC

Daar ben ik weer hoor, na ruim een half jaar. In de tussentijd? Ach andere dingen te doen, niets te melden......
Maar ja, als je dan op een mooie ochtend met 4 live bloggende heren heel gezellig in "De Huiskamer" op winkelcentrum Zuiderhout zit, dan bekruipt je toch het gevoel dat je niet achter kan blijven. 
Live bloggen is niet weggelegd voor mij, daarvoor heb ik te veel het gevoel te moeten veranderen, bijschaven, nog eens lezen, wissen en opnieuw beginnen. Ik heb me vanmorgen dan ook toegelegd op het maken van schetsen van het vers opgerichte bloggerscollectief waarvoor de naam nog vastgesteld moet worden. Working title is OBC; Oosterhouts Bloggers Collectief en dat dekt de lading best goed lijkt me. Die schetsen ga ik uitwerken tot tekeningen of schilderijen die dan misschien op een later moment weer als illustratie kunnen dienen.

Terug naar vanmorgen. Zoals voor mij gebruikelijk kwam ik iets te laat De Huiskamer binnen. Wat is het daar leuk! Wat een aanwinst voor ons winkelcentrum! De mannen hadden zich met laptop en al reeds geïnstalleerd aan een tafel, zelfs aan verlengsnoeren voor het geval één van accu's het zou begeven was gedacht. Gauw een cappuccino bestellen en er bij gaan zitten dus.
En wat er dan gebeurt is niet anders te omschrijven dan als: gaaf! Ontmoeten, ideeën uitwisselen, gewoon kletsen, lachen, serieuzer zaken bespreken, kortom de conversatie ging van de ene naar de andere kant, de gedachteflarden vlogen om je oren. Wat een bron van inspiratie. En dat werd dus ondertussen live het net op geslingerd.

Een echt doel heeft het collectief niet, dat is fijn want dat laat alles open. Maar stuk voor stuk zijn de leden wel zeer begaan met het wel en wee in Oosterhout, en dan vooral in Oosterheide. Dat levert een kritische noot voor het gemeentebestuur op en een open minded denktank voor hoe het dan misschien wel zou moeten of kunnen. Het is geen doelstelling maar wel een goede reden om regelmatig bijeen te komen met het OBC. 

En weet je wat nog meer zo leuk is aan De Huiskamer? Het is ook gewoon een bakkerswinkel. Er is voortdurend aanloop, soms mensen die je kent. Eentje schoof zelfs even aan en dat leverde weer een interessant gesprek op. 
Twee uurtjes vlogen voorbij en bij het napraten buiten besloten we gewoon nog een kop koffie te gaan drinken in De Huiskamer.

Wat mij betreft: wordt vervolgd!

4 opmerkingen:

 1. Haha, ik lees je blogje en zie ineens een gezellige breiclub voor me waar tijdens het breien mooie verhalen worden uitgewisseld en nieuwe ideeën ontstaan. Wat dat betreft is de afkorting OBC ideaal want het kan ook betekenen Oosterhoutse Brei Club :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja of borduurclub, kan ik ook eens iets anders meenemen dan mijn schetsboek. Momenteel ben ik nogal van het haken maar dat vind ik een beetje een ongelukkige afkorting!

   Verwijderen
  2. dat breien, daar ben ik ben dan weer voor in. Wel op een vrije dag, gewoon in de Huiskamer.
   gr Elles P.

   Verwijderen
 2. Leuk!

  Ik kijk uit naar het blogvervolg.

  Zonnige groet,

  BeantwoordenVerwijderen